Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

Versenyképes tudást szerezhetnek a legtehetségesebb középiskolások

May 03, 2017

Kisvárda, 2017. április 20. - Tehetséges középiskolások számára indít karrierprogramot a GE Hungary és a GE Fényforrás üzletága az Észak-alföldi régióban Kisvárda és Hajdúböszörmény önkormányzatának támogatásával. A program keretében a résztvevők az idegennyelvi képzés mellett a 21. század kihívásainak megfelelő üzleti és digitális tudást is szereznek. 

A „GE Magyarország - a Jövő Tehetségei” program célja, hogy az Észak-alföldi régió középiskoláinak tehetséges diákjai idegennyelvi, és az üzleti élet kihívásainak megfelelő, versenyképes, innovatív ismeretekhez jussanak. A kisvárdai és hajdúböszörményi diákok a kezdeményezés keretében szervezett üzleti angol nyelvoktatásban részesülnek. A GE ezen felül az üzleti életbe betekintést nyújtó programokkal is hozzájárul a legtehetségesebb középiskolás fiatalok látókörének, ezzel pedig karrierlehetőségeinek bővítéséhez.

A résztvevő 36 középiskolás a GE magyarországi vezetőinek segítségével ismerheti meg a globális cégek működését, a kézzelfogható és a digitális világ összeolvadásának kihívásait, valamint a digitális iparban rejlő lehetőségeket. A karrierprogramba önkéntesként bekapcsolódó vezetők workshopok szervezésével, gyárlátogatással és személyes mentorálással is segítik a diákok szakmai fejlődését.

„Az Észak-alföldi régió számára kiemelten fontos, hogy a leendő értelmiségi fiatalok már középiskolai tanulmányaik során innovatív, jövőbe mutató tudást szerezzenek. Ezzel segítve nemcsak saját karrierjük kiteljesítését, hanem a térség versenyképességének növelését is” - hangsúlyozta Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter.

„A GE mindig is kiemelt feladatának tekintette a tehetséges fiatalok támogatását. Most induló programunkban a diákok megkezdhetik szakmai kapcsolatrendszerük kialakítását, és bepillantást kapnak a munkaerőpiac kihívásaiba is. A világ digitális átalakulása révén ösztönzött tudásgazdaság gyorsan változó, törékeny környezetet teremt, amelyben a sikeres boldoguláshoz biztos előnyt nyújt a programban való részvétel a fiatal tehetségek számára” -  tette hozzá Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.

A „GE Magyarország - a Jövő Tehetségei” programban idén a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, valamint a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium vesz részt. A tehetséges diákokat kiemelkedő tanulmányi eredményük, angolnyelv-ismeretük, illetve egy motivációs beszélgetés alapján választották ki. A program végén, jövő októberben a résztvevők EuroPro, államilag elismert angol nyelvű üzleti nyelvvizsgát szerezhetnek. A program szakmai partnere a United Way alapítvány.

„Minden település számára létkérdés, hogy korszerű tudással felvértezett fiatalokkal rendelkezzen, akik a város fejlődésének alapját jelentik. A program jelentősége éppen abban áll, hogy helyben juthatnak olyan képességekhez a diákok, amelyek a jövőbeni sikereiket határozzák majd meg” - hangsúlyozta Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

„Ebben a programban olyan ismereteket szerezhetnek a hajdúböszörményi gimnazisták, amelyekre másként nem lenne lehetőségük. Büszkék vagyunk rá, hogy városunk legkiemelkedőbb diákjai valódi nemzetközi környezetben fejleszthetik magukat” - tette hozzá Kiss Attila, Hajdúböszörmény első embere.


business unit
tags