Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

General Electric on ostanut Alstomin energia- ja sähkönsiirtoliiketoiminnat

November 02, 2015

GE [NYSE:GE] ilmoitti tänään saaneensa päätökseen Alstomin energia- ja sähkönsiirtoliiketoimintoja koskevan yritysoston. Viranomaiset ovat hyväksyneet kaupan yli 20 maassa ja alueella, joita ovat muun muassa EU, Yhdysvallat, Kiina, Intia, Japani ja Brasilia. Kyseessä on GE:n kaikkien aikojen suurin teollisen liiketoiminnan yritysosto.
GE ja Alstom sopivat Alstomin energia- ja sähkönsiirtoliiketoimintojen ostosta viime vuonna 12,35 miljardin euron kauppahintaan. Kun otetaan huomioon kesäkuussa 2014 julkistetut yhteisyritykset (uusiutuva energia, sähkönsiirto ja ydinvoima), sopimuksen rakenteeseen tehdyt muutokset, kauppahinnan korjaukset, käteisvarat tilinpäätöshetkellä sekä valuuttakurssimuutosten vaikutus, ostohinta on 9,7 miljardia euroa (noin 10,6 miljardia US-dollaria). Tässä luvussa on huomioitu arvioitu lokakuun käyttöpääoman muutos (noin 0,6 miljardia euroa). GE odottaa kaupan parantavan osakekohtaista tulosta noin 0,05-0,08 dollarilla vuonna 2016 ja 0,15-0,20 dollarilla vuoteen 2018 mennessä. GE tavoittelee 3 miljardin dollarin kustannussynergioita viiden vuoden kuluessa kaupasta ja hyvää tuottoa sijoitetulle pääomalle. Kokonaisuutena yritysoston taloudelliset ja strategiset perustelut ovat pysyneet samoina kuin mitä GE tiedotti huhtikuussa 2014.
”Alstomin energia- ja sähkönsiirtoliiketoimintojen osto on merkittävä askel GE:n kehityksessä”, sanoi Jeff Immelt, GE:n pääjohtaja. ”Toisiaan täydentävät teknologiamme, maailmanlaajuiset resurssimme, asennettu laitekantamme ja osaamisemme tukevat ydintekemisemme eli teollisen liiketoimintamme kasvua. Olemme valmiita toimittamaan asiakkaillemme energia-alan teknologiaratkaisuja, jotka hakevat kattavuudessaan vertaansa.”
GE ilmoitti tänään myös saaneensa päätökseen raideliikenteen signalointiliiketoimintansa myynnin Alstomille noin 800 miljoonan US-dollarin kauppahintaan.
”Pohjoismaissa GE työllistää noin 6 000 ihmistä. Vuosittainen vientimme on noin 2,7 miljardia euroa. Alstomin energiaportfolio täydentää hienosti GE:n osaamista ja tekee tarjoomastamme yhden alan laajimmista ja kilpailukykyisimmistä. Odotamme innolla, että pääsemme yhdessä palvelemaan nykyisiä ja uusia asiakkaitamme pohjoismaissa ja niiden ulkopuolella”, sanoi Hans Enocson, GE:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja.
Suomessa GE työllistää yhdistymisen jälkeen noin 1 200 ihmistä Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa, Raahessa ja Lappeenrannassa.
GE jatkaa strategiansa toteuttamista ja pyrkii yksinkertaisemaan toimintaansa määrätietoisesti. Alstomin oston ohella vaiheittainen luopuminen GE Capitalin liiketoiminnasta etenee suunniteltua nopeammin. GE Capitalin liiketoimintaa on myyty jo 126 miljardin US-dollarin edestä; Syncrony Financialin jakautuminen konsernista on alkanut ja yrityksen kaikki digitaalinen liiketoiminta on koottu hiljattain perustettuun GE Digital -yksikköön, mikä mahdollistaa parhaiden teollisten ratkaisujen ja ohjelmistojen tarjoamisen asiakkaillemme. GE:n markkina-asema paranee ja sen taloudellinen tulos on vahva.

Lue alkuperäinen, englanninkielinen tiedote täältä

Tietoa GE:stä

(NYSE: GE) on maailman johtava digiajan teollisuusyritys. GE muuttaa toimialaa ohjelmistomääritteisillä laitteilla ja ratkaisuilla, jotka ovat yhteydessä toisiinsa, reagoivia ja ennakoivia. Maailmanlaajuisen GE Storen ansiosta jokaisella liiketoiminta-alueellamme on käytössään samat teknologiat, markkinat ja osaaminen. Jokainen keksintö luo uusia innovaatioita ja sovelluksia kaikille edustamillemme sektoreille. Työntekijöidemme, palveluidemme, teknologiamme ja laajutemme ansiosta puhumme samaa digiajan teollisuuskieltä ja autamme asiakkaitamme menestymään.

Lue lisää GE:stä

Lisätiedot

Taija Sievänen

[email protected]
Puhelin: 050 367 58 63
Jim Healy
[email protected]
+1 518 852 9568 
+33603399299
Seth Martin
[email protected]
+1 203 572 3567 
Sijoittajakontakti:
Matt Cribbins
[email protected]
+1 203 373 2424


business unit
tags