A GE Healthcare Magyarország továbbra is elkötelezett az oktatás és a tudásmegosztás iránt

May 13, 2016

Szeptember 2015 -

A GE Healthcare folyamatosan a világ népességét leginkább érintő egészségügyi problémákra keresi a választ. A GE Healthcare több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiák fejlesztésében, melyek az édesanyák és a babák szolgálatában állnak a születést követő időkben, így aztán nem meglepő, hogy a vállalat által gyártott gépeket nagy számban választották az elmúlt évek EU-s forrásait elnyerő magyarországi perinatális intenzív osztályok (PIC).

A GE Healthcare által gyártott eszközöket használja többek közt a MH Egészségügyi Központ koraszülött részlege is, ahol jelenleg is több csúcskategóriájú inkubátor, ultrahang készülék, valamint multifunkciós betegőrző monitor segíti a koraszülöttek szakszerű ellátását. Az intézményben végzett szakmai munka legjobb gyakorlatnak számít a hazai koraszülött gondozásban, többek között családbarát megközelítése miatt.

A vállalat számára azonban nem csak a családbarát innovatív technológiával rendelkezdő gépek segítségével történő ellátás a fontos, hanem az is, hogy a területen dolgozó egészségügyi szakemberek képzése és tudásmegosztása folyamatos legyen. Ezzel összhangban a GE Healthcare Magyarország a Melletted a helyem Egyesülettel karöltve kívánja támogatni a korai fejlesztésen alapuló gondozást és a szülőkkel való minél harmonikusabb együttműködést.  A GE Healthcare a koraszülöttek körül tevékenykedők, tehát a szakma  és a szülők összefogásában látja azt a megoldást, melynek eredményeképp a jövőben a társadalomban kevesebb, a koraszülöttség miatt kialakult szövődménnyel élő gyermek lehet, így az egészségügyi kiadások is jelentősen csökkenhetnek majd.

GE Healthcare Magyarország által támogatott oktatási programok

A GE Healthcare mélyen elkötelezett az egészségügyi szakemberek képzése iránt és oktatási programjait mindig az adott ország igényeihez törekszik igazítani. Ennek megfelelően hazánkban több sikeres edukációs program futott az elmúlt években a koraszülés területén.  Ilyen volt például az az országos roadshow, melyen a szakértők a résztvevő orvosoknak egy GE Healthcare inkubátor segítségével mutatták be a születést követő első és sokszor kritikus óra tennivalóit. 2013-ban, a GE Healthcare a Magyar Perinatológiai Társasággal együttműködve a 21 hazai Perinatális Intenzív Centrum (PIC) szakembereinek a szakterület legrelevánsabb témaköreiben tartott egynapos, hazánkban egyedülálló szakterületi gyakorlati és elméleti képzést. Emellett a vállalat globális jelenlétének köszönhetően a GE Healthcare folyamatosan támogatja a szakorvosok nemzetközi konferenciákon és továbbképzéseken való részvételét, a nemzetközi tapasztalatcserét és szakmai párbeszédet. A szakmai együttműködések mellet a szülői szervezetekkel (Pl.: KORE) való szakmai együttműködéseknek köszönhetően a GE Healthcare közvetetten hozzájárult a szülők edukációjához.

Mit tervezünk a jövőben? Oktatási tevékenységek 2020-ig

Felismerve azt a széles körű kihívást, mely világszerte érinti az egészségügyi rendszereket, a GE Healthcare 2015 júliusában bejelentette, hogy az elkövetkezendő öt évben világszinten további egymilliárd dollárt költ majd szakmai képzései fejlesztésére, annak érdekében, hogy több mind 2 millió egészségügyi szakértőt - többek közt belgyógyászt, radiológust, orvosbiológiai mérnököt, nővért és szülésznőt - segítsen ellátása minőségében fejlesztésében. A képzések alkalmazkodva a helyi igényekhez és magukba foglalnak majd klinikai, termék applikációs, technológiai és vezetési képzéseket.

„A GE hazai tevékenységének kulcsa a partnerekkel, a helyi közösségekkel, az üzleti és tudományos közösségekkel, valamint a kormánnyal való együttműködés. A magyar kormány stratégiai valamint több oktatási és egészségügyi intézmény, többek között a Semmelweis Egyetem partnereként elkötelezettek vagyunk a korszerű és fenntartható hazai egészségügy megteremtésének támogatása iránt, és ennek érdekében további megállapodásokat tervezünk kötni, számos tudományterületen. Hiszünk abban, hogy a korai fejlesztésen alapuló gondozás és a családbarát megközelítés hosszú távon hozzájárul az egészségügyi kiadások csökkentéséhez és ezáltal az ellátás fenntarthatóságához” - emelte ki Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.