Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

GE:n Tampereen tehdas toimittaa Isoon-Britanniaan sähkönsiirron luotettavuutta parantavaa teknologiaa

December 19, 2016

Lehdistötiedote 15.12.2016 - Ison-Britannian National Grid -verkkoyhtiö on valinnut GE Energy Connectionsin toimittamaan uusinta teknologiaa edustavat staattiset synkronikompensaattorit (STATCOM) kolmelle sähköasemalle Ison-Britannian sähkönsiirtoverkkoon. Järjestelmät parantavat verkon luotettavuutta ja tukevat Ison-Britannian ja Belgian sähköverkot yhdistävän suurjännitteisen tasavirtajärjestelmän (HVDC, High Voltage Direct Current) toimintaa. STATCOM-järjestelmät suunnitellaan ja toimitetaan GE:n tehtaalta Tampereella. GE asentaa STATCOMit avaimet käteen -periaatteella Bolneyn, Ninfieldin ja Richboroughin sähköasemille. Laitteisto parantaa National Gridin vaihtovirtaverkon toimintaa sekä Ison-Britannian ja Belgian välisen 1 GW:n kaksisuuntaisen HVDC-yhteyden toimivuutta. STATCOM-ratkaisu auttaa verkon vakauttamisessa erityisesti vikatilanteiden aikana ja niiden jälkeen. Luotettava sähkönsiirtoverkko tukee Euroopan Unionin strategista tavoitetta kilpailukykyisestä ja integroidusta eurooppalaisesta energiamarkkinasta.

”Uuden sukupolven STATCOM-järjestelmän tuotekehitysvastuu on Tampereella. Kyseessä on yhtiön historian merkittävin kehityshanke. Kauppa on Euroopan suurin STATCOM-projekti ja merkittävä läpimurto uudelle teknologiallemme. Tilauksen saaminen vain noin kuukausi tuotelanseerauksen jälkeen kuvaa asiakkaidemme uskoa osaamiseemme ja kykyymme toimittaa vaativia avaimet käteen -projekteja eri puolillle maailmaa”, sanoo Jouni Mälkönen, GE Energy Connections -yksikön Grid Solutions Oy:n toimitusjohtaja.

“Sähkönsiirtoverkkojen yhdistäminen sekä uusiutuvien ja hajautettujen energiantuotantolaitosten nopea lisääntyminen luo uusia haasteita sähkönsiirron käyttövarmuudelle. Tampereella valmistettavien loistehon kompensointijärjestelmien avulla verkon luotettavuutta ja sähkön laatua voidaan parantaa”, Mälkönen toteaa.

Uuden sukukupolven STATCOM-ratkaisu perustuu VSC (Voltage Source Converter) -teknologiaan, joka hyödyntää GE:n HVDC-järjestelmissä käytettyä MMC (Modular Multilevel Converter) -arkkitehtuuria. Tämä yhdessä edistyksellinen digitaalisen ohjausjärjestelmän ja laajan kokemuksen - yli 400 toimitettua rinnakkaiskompensointijärjestelmää - kanssa tekevät GE:stä yhden merkittävimmistä kompensointijärjestelmätoimittajista.

GE Energy Connections -liiketoimintaan kuuluva Grid Solutions -yksikkö suunnittelee ja valmistaa laitteita ja järjestelmiä loistehon kompensointiin sekä harmonisten yliaaltojen suodatukseen tehtaallaan Tampereella. Lisäksi yhtiö myy ja markkinoi järjestelmiä sähkönsiirtoon. Viennin osuus Grid Solutionsin liikevaihdosta on noin 95 prosenttia. Yksikkö työllistää Suomessa yhteensä noin 300 henkeä. Yhtiö vaihtoi nimensä omistajavaihdoksen myötä alkuvuodesta 2016 Alstom Grid Oy:stä Grid Solutions Oy:ksi.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Taija Sievänen, viestintäpäällikkö, GE, [email protected], 050 367 58 63

GE Energy Connections

General Electric -konsernin Energy Connections -divisioona on johtava sähköteknisten tuotteiden, laitteiden sekä integroitujen järjestelmien toimittaja. Teknologiamme mahdollistaa entistä turvallisempien ja älykkäämpien sähkönsiirto- ja -jakeluverkkojen rakentamisen. Pystymme tarjoamaan kustannustehokkaita, turvallisia ja luotettavia kokonaisvaltaisia ratkaisuja sähkölaitosten, raskaan teollisuuden ja yksittäisen asunnon omistajan tarpeisiin. Integroidut älykkäät sähkönsyötön ohjausjärjestelmät mahdollistavat uusien energiatehokkuusvaatimusten saavuttamisen kaikilla osa-alueilla. Lisätietoa: www.GEEnergyConnections.com

GE Grid Solutions

Grid Solutions on GE:n ja Alstomin yhteisyritys, jonka järjestelmiä käyttävät 90 % maailman sähköyhtiöistä siirtäessään energiaa voimalaitoksista sähkönkuluttajille. Tuotteemme ja palvelumme mahdollistavat joustavat, tehokkaat ja luotettavat sähköjärjestelmät. Meillä on yli 20,000 työntekijää 80 maassa palvelemassa asiakkaitamme maaimanlaajuisesti. Lisätietoa: www.GEGridSolutions.com


business unit