Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

GE Sluttfører Oppkjøpet Av Alstoms Power & Grid-virksomhet

November 02, 2015

Paris, Frankrike - 2. november 2015 - GE kunngjorde i dag at selskapet har fullført oppkjøpet av Alstoms energi- og kraftnett-virksomhet. Gjennomføringen av transaksjonen kommer etter at avtalen er godkjent av regulatoriske myndigheter i over 20 land og regioner, inkludert EU, USA, Kina, India, Japan og Brasil. Dette er GEs største industrielle oppkjøp noensinne.

GE inngikk i 2014 en avtale med Alstom om å kjøpe Alstoms energi- og kraftnett-bedrifter for €12,35 milliarder. Justert for joint ventures annonsert i juni 2014 (fornybar energi, kraftnett, og kjernekraft), endringer i avtalens struktur, prisjusteringer for salg av eiendeler, netto kontantbeholdning ved sluttføring og valutaeffekter, er kjøpsprisen €9,7 milliarder. Dette inkluderer arbeidskapital på ca. €0,6 milliarder i oktober måned. GE forventer at transaksjonen genererer $0.05 til 0.08 av resultat per aksje i 2016 og $0.15 til 0.20 av resultat per aksje etter 2018. GE tar sikte på å generere $3 milliarder i kostnadssynergier i år fem og god avkastning som følge av oppkjøpet. Det samlede økonomiske og strategiske rasjonalet for transaksjonen er det samme som GE annonserte i april 2014.

«Gjennomføringen av Alstom Energy-oppkjøpet er nok et viktig skritt i GEs transformasjon,» sier Jeff Immelt, styreformann og konsernsjef i GE. «Den komplementære teknologi, globale kapasitet, installerte base og kompetanse som ligger i Alstom Energy vil fremme vår industrielle vekst. Butikken er nå åpen og vi er klare til å levere en av de mest omfattende teknologi-porteføljene i energisektoren til våre kunder.»

GE i dag også gjennomført salget av sin virksomhet for jernbanesignal til Alstom for ca. $800 millioner.

«GE har nå nesten 6000 ansatte i Norden, som generer eksport for mer enn 25 milliarder kroner i året. Alstoms energivirksomhet bidrar till at vi nå kan tilby en av det mest konkurransedyktige porteføljene på det Nordiske energimarkedet. Vi ser frem til å jobbe med våre nåværende og nye kunder i Norden og andre land, » sier Hans Enocson, President og CEO for GE i Norden.

GE i Norge

Etter oppkjøpet vil GE ha flere enn 2100 ansatte i Norge, inkludert over 130 medarbeidere som tidligere jobbet i Alstom.  Disse vil fortsatt være basert på Skøyen i Oslo samt i Lier ved Drammen og vil fortsette med å levere løsninger, produkter og service innen vannkraft, kraftnettet, termisk kraftgenerering samt renseanlegg for aluminiumsverk globalt.

GE fortsetter å gjennomføre sin strategi for å bli et enklere, mer fokusert selskap. I tillegg til Alstom-oppkjøpet ligger GE Capitals exit-strategi foran planen, med $126 milliarder i signerte salg. Splitten av Synchrony Financial har startet, og dannelsen av GE Digital befester våre digitale muligheter på tvers av selskapet, for å tilby kundene de beste industrielle løsningene og programvaren. GE vinner markedsandeler og leverer sterke økonomiske resultater.

For mer informasjon om avtalen besøk www.ge-alstom.com

Les hele pressemeldingen på engelsk

Pressekontakt:

Ivar Simensen, Kommunikasjonssjef GE, Norden | 46 40 23 17 - [email protected]

Om GE

GE er verdens digitale industriselskap, som endrer industrien med programvaredefinerte maskiner og løsninger som er sammenkoblede, responsive og intelligente. GE er organisert rundt en global utveksling av kunnskap - "the GE Store" - der hver enkelt bedrift deler og har tilgang til samme teknologi, markeder, struktur og intellektuelle kapasitet. Hver oppfinnelse ytterligere fremmer innovasjon og anvendelse på tvers av bransjer. Med mennesker, tjenester, teknologi og stor skala, leverer GE bedre resultater for våre kunder ved å snakke industriens språk. www.ge.com


business unit
tags