Skip to main content
×

GE.com has been updated to serve our three go-forward companies.

Please visit these standalone sites for more information

GE Aerospace | GE Vernova | GE HealthCare 

Press Release

GE leverer renseteknologi til Hydros fullskala pilotanlegg på Karmøy

May 10, 2016

Skøyen, 9. mai 2016 - GE Steam Power Systems har signert en kontrakt for levering av renseanlegg til Hydros pilotanlegg for aluminiumsproduksjon på Karmøy.

Hydro har gjennom dette prosjektet som mål å industrialisere verdens mest klima- og energieffektive aluminiumelektrolyseteknologi. Ambisjonen er å redusere energiforbruket med rundt 15 prosent per kilo aluminium produsert, sammenlignet med det globale gjennomsnittet, samtidig som man har det laveste CO2-fotavtrykket i verden. Anlegget skal stå ferdig i andre halvdel av 2017.

- Vi er stolte av å støtte Hydros ambisjon om å forbedre effektiviteten og å redusere utslipp på Karmøy Technology Pilot-prosjektet, og vi ser frem til å fortsette det langvarige og gode forholdet til en av pionerene i aluminiumindustrien, sier Eino Rundberget, tilbudsleder i GE Power.

GE vil bidra til prosjektet med sin rense- og gjenvinningsteknologi for avgassene fra ovnene som brukes i aluminiumproduksjon. Denne patenterte teknologien er en viktig del av en effektiv produksjonsprosess for aluminium da alumina - en verdifull råvare og basismaterialet i produksjonen - brukes til å fjerne fluor fra røykgassen. Aluminaen med fluor returneres til ovnene, dermed har man fjernet utslippene og redusert råvarekostnadene.

Prosjektet vil bli utført av GE Steam Power System sitt kompetansesenter for aluminium på Skøyen i Oslo.

Hydros investeringer i Karmøy teknologipilot er en av de største enkeltinvesteringene i norsk fastlandsindustri utenfor olje- og gassektoren siden Hydro utvidet Sunndal aluminiumverket i 2002-2004.

----------------------------------------------


business unit
tags